BLOG

Ademcoach in Amersfoort

We hebben het allemaal druk en vergeten vaak hoe belangrijk het is om goed te ademen. Ja, je leest het goed: ademen! Veel mensen ademen oppervlakkig, wat kan leiden tot stress, vermoeidheid en gezondheidsproblemen. Gelukkig is er een oplossing: een ademcoach. In deze blog vertel ik je waarom je een ademcoach in Amersfoort zou moeten overwegen en hoe dit je leven kan verbeteren.

Dit kun je lezen in dit artikel

Wat is een ademcoach?


Een ademcoach gebruikt ademhalingstechnieken om cliënten te helpen bij het loslaten en verwerken van diepgewortelde emotionele en fysieke trauma’s. Deze trauma’s kunnen vaak onbewust zijn en zich manifesteren als stress, angst, chronische pijn, of andere gezondheidsproblemen. De ademcoach helpt cliënten om door middel van ademhaling toegang te krijgen tot deze diepere lagen van het bewustzijn en het lichaam, waar het trauma opgeslagen kan zijn.

We ademen allemaal automatisch, maar de manier waarop we ademen kan een enorme impact hebben op hoe we ons voelen. Ademcoaching helpt je om bewuster en effectiever te ademen, met talloze voordelen voor je lichaam en geest. Dit zijn de voordelen van ademcoaching:

Emotie regulatie

Emoties kunnen overweldigend zijn, vooral wanneer we niet weten hoe we ermee om moeten gaan. Hier komt ademcoaching van pas. Door specifieke ademhalingstechnieken te leren, kun je je emoties beter reguleren. Ook kun je d.m.v. ademcoaching opgeslagen emoties loslaten.

 • Meer ontspanning: Diepe, langzame ademhalingen kunnen het parasympathische zenuwstelsel activeren, wat zorgt voor een gevoel van rust en kalmte. Dit helpt je om angst en stress te verminderen.
 • Verhoogde bewustwording: Ademcoaching leert je om bewuster te ademen, wat je helpt om je emoties op een dieper niveau te begrijpen en te beheersen.
 • Stabiele Gemoedstoestand: Regelmatige ademhalingsoefeningen kunnen je helpen om je stemming stabieler te houden en extreme emotionele reacties te voorkomen.

Trauma Release

Trauma kan diep in ons lichaam vastzitten en ongemerkt ons dagelijks leven beïnvloeden. Ademcoaching biedt technieken die kunnen helpen bij het loslaten van deze vastgezette energie.

 • Diepe heling: Specifieke ademhalingstechnieken kunnen je helpen om diep te ontspannen, waardoor je lichaam de kans krijgt om trauma los te laten.
 • Veilige Ruimte: Ademcoaching creëert een veilige omgeving waarin je je comfortabel genoeg voelt om diepere emotionele lagen te verkennen en los te laten.
 • Herstel en Genezing: Door regelmatig ademhalingsoefeningen te doen, geef je je lichaam de kans om zichzelf te helen en te herstellen van trauma.

Spanning ontladen

Veel mensen dragen dagelijks een aanzienlijke hoeveelheid spanning met zich mee, vaak zonder het te beseffen. Ademcoaching kan effectief helpen om deze spanning te ontladen.

 1. Fysieke ontlading: Door diepe en bewuste ademhaling kun je fysieke spanning in je spieren en weefsels loslaten. Dit helpt om pijn en stijfheid te verminderen.
 2. Mentale ontspanning: Regelmatig ademhalen op een bewuste manier kan helpen om mentale spanning en piekeren te verminderen, waardoor je geest helderder en rustiger wordt.
 3. Energie vrijmaken: Het ontladen van spanning kan je energieker maken, omdat vastgezette spanning veel van je energie verbruikt.

  In dit artikel lees je meer over stress verminderen door ademhaling

Hoe werkt ademcoaching?

Ademcoaching draait om het aanleren van technieken die je helpen om bewuster en dieper te ademen. Dit kan variëren van eenvoudige oefeningen die je dagelijks kunt doen tot diepgaande sessies die gericht zijn op specifieke problemen zoals stress, trauma, of emotionele onbalans.

 • Persoonlijke begeleiding: Een ademcoach biedt persoonlijke begeleiding en ondersteunt je in het vinden van de ademhalingstechnieken die het beste bij jou passen.
 • Praktische oefeningen: Je leert praktische oefeningen die je overal en altijd kunt toepassen om jezelf te kalmeren, spanning los te laten en je energie te verhogen.
 • Langdurige voordelen: Door regelmatig te oefenen, kun je de voordelen van ademcoaching op lange termijn ervaren, wat leidt tot een gezonder en gelukkiger leven.

Hoe vind je de juiste ademcoach?

Het vinden van de juiste ademcoach is belangrijk. Om goede resultaten te boeken in je ademsessie is het belangrijk dat jij je veilig voelt bij een ademcoach.  Hier zijn een paar tips:

 1. Check de ervaring: Zorg dat je een coach kiest met de juiste kwalificaties en ervaring.
 2. Klikt het?: Het is belangrijk dat je je op je gemak voelt bij je coach. Een goede persoonlijke klik is essentieel.
 3. Lees reviews: Kijk naar reviews en vraag om referenties. Zo krijg je een beter beeld van wat je kunt verwachten.
 4. Proefsessie: Veel ademcoaches bieden een proefsessie aan. Maak hier gebruik van om te zien of het bij je past.

Lees hier een aantal ademsessie ervaringen van vrouwen die voor de eerste keer een ademsessie ondergingen.

Ademcoaches in Amersfoort

Bij deze een aantal ademcoaches in Amersfoort op een rij:

 1. Jantine van der Hurk
 2. Merel Bevaart
 3. Marissa Langeveld

Conclusie

Ademcoaching is een krachtige tool voor iedereen die op zoek is naar manieren om beter om te gaan met emoties, trauma’s te verwerken en spanning te ontladen. Door bewuster te ademen, kun je een diepere verbinding met jezelf creëren en je algehele welzijn verbeteren. Of je nu worstelt met stress, emotionele onbalans, of fysieke spanning, ademcoaching kan je helpen om je leven in balans te brengen en je gezondheid te verbeteren.

Neem de tijd om te ontdekken hoe ademcoaching jouw leven kan transformeren. Begin vandaag nog met je reis naar een betere ademhaling en voel de voordelen voor je lichaam en geest.

Mijn naam is Marissa Langeveld, en ik begeleid krachtige vrouwen naar meer rust, geluk en vrijheid. Jij wilt weer aan het stuur staan van je leven, in plaats van je laten leven door oude patronen en overtuigingen. Ik help je met het doorbreken van patronen, zodat je eindelijk het leven gaat leven wat je wilt en daadwerkelijk bij je past!”