Hi, ik ben Marissa

IK MAAK BOLD MOVES, EN DOE HET NET EEN TIKKELTJE ANDERS DAN DE REST

Ik was 12 jaar en verliet mijn bekende nest vol vriendinnen. Ik kon weer van voor af aan beginnen met het vinden van aansluiting. 

Mijn hart volgen begon in groep 8. Al mijn vriendinnen kozen vol enthousiasme voor dezelfde middelbare school. Die ene saaie, standaard school een dorp verderop… Maar ik niet… ik wilde namelijk naar een school waar je kon bloemschikken en koken. 

Ik kreeg het advies voor MBO kader (wat onzin is). Uiteindelijk heb ik een studie Bachelor psychologie gedaan. Je hart volgen gaat niet over niveaus. 

Op mijn 16e fluisterde mijn hart dat ik 130 km verderop mocht studeren… Daar stond namelijk weer een speciale school die net even anders was dan anders. 3 opleidingen in één gestopt. Daar had deze ambitieuze meid wel oren naar. Hop daar ging ze weer. Dit keer een ander nest wat verlaten mocht worden. Braaf luisterend naar mijn hart…

23 jaar was ik. Mijn eerste echte liefde had ik ontmoet. Een boer. Hij wilde graag huisje, boompje, beestje. Wat ik wilde? 3 maanden backpacken met een wild vreemde in Zuid-Oost Azië. Hop daar ging ik. De boer was niet blij. Mijn hart wel. 

De wereld ontdekken én mezelf ontdekken, dat is wat ik wil. En hoe doe je dit beter met een slang in je kont boven op een berg in India? Juist. Mijn eerste klysma was een feit. Luister het hele verhaal hier. 

Ik heb een gouden regel

Je hart volgen dus. Maar als iets niet stroomt moet het aangepakt worden. Ik geloof namelijk dat het leven makkelijk mag gaan.

Op mijn dieptepunt woog ik +100 kilo en wist ik mijn god niet wat ik met mezelf aan moest. Het stroomde niet… Na lang aanmodderen (100 verschillende diëten en extreem sporten) ging de knop om. De relatie met mezelf moest veranderen… Het masker van perfectionisme mocht af. Ik leerde mezelf accepteren en maakte mezelf de belangrijkste persoon (Queen) van mijn leven. 

In mijn liefdesrelaties stroomde het ook niet… Ik trok mannen aan die hun zaakjes niet op orde hadden. Het zoveelste ‘project’ . Ik dacht namelijk dat ik deze mannen wel kon ‘fixen’. Totdat ik erachter kwam dat dit patroon bij mij vandaan kwam. Dat ik hier invloed op had.

Ik wilde het menselijk gedrag beter leren begrijpen. Waarom doen we wat we doen? De één gaat fluitend door het leven… De ander heeft tegenslag op tegenslag. Ik geloof niet zo in toeval. Ik geloof namelijk dat we veel meer zelf in de hand hebben dan we denken. Mijn interesse in psychologie was geboren. 

Ik haalde mijn Bachelor psychologie en vanaf daar is het balletje gaan rollen. Want wat was dit interessant. Ik was hongerig naar meer. Ik wilde alles ontdekken over de mens, de psyche, de ziel en het lichaam. 

Leren, leren, leren. En dan in de praktijk proberen. Verrekt. Het werkt. Je kan patronen doorbreken. Je kan je beeld op de wereld veranderen. Je kan invloed hebben op je situatie.

Zelftest

Ontdek hier welk overlevingsmechanisme jij hebt waardoor het nu niet stroomt

Fun facts

En nu?

Heb ik mezelf gespecialiseerd in ademcoach. Want wat er in een ademsessie gebeurt is pure magie. Daarnaast ben ik opgeleid in psychologie, systemisch coach en lichaamsgericht coach.

Ik help krachtige vrouwen bij het doorbreken van patronen. Ik weet dat je altijd een keuze hebt. Jij kan kiezen of je wilt blijven hangen in oude destructieve patronen. OF dat je het wilt aanpakken.

Jij hebt de keuze om gelukkig te zijn en te stralen. 

Oude trauma’s, patronen en belemmerende gedachten zorgen ervoor dat het niet stroomt. 

Je hebt uit te zoeken wat de kern van het probleem is. Zodat je het met wortel en al eruit kan trekken. 

Ik heb dit zelf ondervonden met behulp van lichaamsgerichte therapie: Rebirthing Breathwork, systemisch werk en spirituele psychologie. 

Wanneer je met mij samenwerkt gaan we naar de kern van het probleem. Zodat jij weer aan het stuur kan staan van je leven. Volle borst vooruit! Like a Queen. 

Verder nog iets?

Ik ben opgegroeid op een boerderij. Ik heb jarenlang gewerkt op verschillende zorgboerderijen. Koeien melken, schapen scheren en geiten kappen, het is mij geheel NIET onbekend!

Toch voelde ik dat dit het niet was. Ik wilde meer.. ik wilde mensen helpen op een diepere laag.

Volgens Human Design ben ik een projector. Een gids die anderen kan helpen omdat ik dingen net op een andere manier zie dan de andere 80%.

Ik ben gek op leren en ontwikkelen. Ik lees gemiddeld 5 boeken tegelijkertijd. Naast het volgen van een cursus of training.

Dit jaar ben ik gedoken in de wondere wereld van het pottenbakken. Ik vond het namelijk tijd worden om mijn creatieve talent aan te boren. Met mijn handen iets creëren (net als op die school waar ik vroeger zó graag heen wilde). En guess what? Ik ben er nog goed in ook! Dat durf ik wel te claimen. 

Benieuwd naar het resultaat? Volg mij dan op Instagram. Daar deel ik regelmatig iets over de progressie van mijn pottenbak talent.

Ik kan wel zeggen dat ik een leuk leven heb. Of het altijd leuk is? Zeker niet. Na een toxische relatie met een gokverslaafde (waarin ik veel geld ben verloren). Een onverwachte zwangerschap én een intense miskraam, kan ik zeggen dat ik ook de nodige uitdagingen op mijn pad krijg. Alleen weet ik nu veel beter hoe ik hiermee kan dealen.  Het is makkelijker geworden om terug te veren na een moeilijke tijd. Vol vertrouwen op het leven en mijn pad.

Kind words

Barbara

“Het resultaat van de breathwork sessies met Marissa zijn boven al mijn verwachtingen. Ik heb een gevoel van diepe dankbaarheid.  Een dankbaarheid die niet voortkomt uit externe factoren zoals omstandigheden, prestaties en veranderingen die ik zocht. Het is een dankbaarheid voor het gewoon zijn. Er is niets veranderd in mijn leven en toch is de manier waarop ik me nu in mijn leven voel pure overvloed, dankbaarheid, liefde en vrijheid. Ik voel me compleet.”

Claudia

“Marissa is een fijn mens, die je op je gemak stelt waardoor je datgene in kunt brengen wat je dwars zit.”

Saskia

“Marissa heeft mij geholpen om meer naar mijn gevoel te luisteren en hiernaar te handelen. Door haar aanpak (ademsessies en coaching) heeft ze mij het eea laten inzien. Ze is zo geduldig, luistert onwijs goed en kijkt naar wat jij nodig hebt.”

Nog meer weten over mij?

In de Beyond the mind podcast geef ik je een kijkje achter de schermen. Ik deel je mijn fuck-ups, lessen en geef tips hoe jij patronen kunt doorbreken. 

Of volg mij op Instagram

Samenwerken?

Genoeg over mij. Ik ben namelijk benieuwd naar JOUW verhaal. Waar loop je tegenaan in het leven? Wat zou je willen doorbreken? Maar nog belangrijker: wie wil je zijn? 

Laat mij met je meekijken hoe jij jezelf op het moment aan het saboteren bent. En wat er voor nodig is om dit te doorbreken. Zodat jij weer gelukkig wordt en kan gaan stralen! Het leven is fun. Als dat nu niet zo voelt en het niet stroomt heb jij een keuze. Ga weer aan het stuur van je leven staan.

inloggen