BLOG

6 signalen van hoge cortisol levels bij vrouwen –

Voel jij je alsof je constant in de hoogste versnelling staat? Kom je maar moeilijk tot rust? Misschien zijn je cortisol levels te hoog! Cortisol, dat is als het “stresshormoon” bekend staat, wordt geproduceerd door je bijnieren en speelt een cruciale rol bij het reguleren van je reactie op stress. In onze praktijk zien we maar al te vaak mensen die kampen met een teveel aan cortisol, en de symptomen liegen er niet om!

Dit kun je lezen in dit artikel

Herken je deze Signalen van Te Hoge Cortisol Levels?

  1. Gedoe met slapen: Worstel je met inslapen, licht slaapgedrag, alert zijn ‘s nachts en te snel wakker worden in de vroege uurtjes?
  2. Vocht vasthouden: Misschien merk je dat je lichaam meer vocht vasthoudt dan normaal, vooral in je gezicht!
  3. Struggles met Afvallen: De weegschaal blijft maar niet zakken? Cortisol kan je metabolisme dwarsbomen en die ongewenste kilo’s vasthouden.
  4. Zin in Zout en Suikers: Heb je ineens enorme cravings naar zoute snacks en zoetigheden? Die kunnen wijzen op een cortisoloverload!
  5. Gedoe met de Buik: Last van darmproblemen zoals buikpijn, een opgeblazen gevoel, of misschien zelfs diarree of constipatie?
  6. Altijd Alert: Voel je je constant gespannen en opgejaagd, zelfs als er eigenlijk niets aan de hand is?

Wat kun je doen aan Hoge Cortisol Levels?

  1. Ademruimte: Geef jezelf de ruimte om te ademen! Probeer ademhalingsoefeningen om je zenuwstelsel tot rust te brengen. Hier weet Marissa natuurlijk alles van!
  2. Licht op in de Ochtend: Start je dag met een dosis natuurlijk licht om je biologische klok op gang te brengen en cortisol te temmen.
  3. Avondstappen: Maak een ontspannende avondwandeling om je cortisolniveaus te laten zakken en jezelf klaar te maken voor een goede nachtrust.

Hoe kun je het beste cortisol meten?

Het meten van je cortisolniveaus kan een handige manier zijn om inzicht te krijgen in je gezondheid. Maar let op: cortisol volgt een dagelijks ritme, en daarom is het belangrijk om gedurende de dag meerdere metingen te doen. En niet alleen in de ochtend te meten. Zo krijg je een completer beeld van je cortisolspiegels en kun je eventuele afwijkingen beter opsporen. De beste cortisol test koop je hier

Wil je uitzoeken of Cortisol de Boosdoener is van je Klachten? 

Wist je dat cortisol in verband kan staan met vermoeidheid, hormonale disbalans en darmproblemen? Als je het idee hebt dat cortisol een rol speelt bij jouw klachten, staat The food hospital voor je klaar om je te helpen.

Als orthomoleculair therapeut gaan zij als gezondheidsdetective samen met jou op zoek gaat naar de root cause van je klachten. Met behulp van tests zoals een hormonale speekseltest en een scherp oog voor detail, stellen we een persoonlijk behandelplan op dat perfect aansluit bij jouw lichaam en behoeften.

The Food Hospital

Latoya en Lina van The Food Hospital zitten gevestigd in Delfgauw. Maak een afspraak op www.foodhospital.nl. Klik hier voor de online agenda. Laten we samen aan de slag gaan!

Mijn naam is Marissa Langeveld, en ik begeleid krachtige vrouwen naar meer rust, geluk en vrijheid. Jij wilt weer aan het stuur staan van je leven, in plaats van je laten leven door oude patronen en overtuigingen. Ik help je met het doorbreken van patronen, zodat je eindelijk het leven gaat leven wat je wilt en daadwerkelijk bij je past!”